hoofdgerechten:
Op deze pagina vindt je elke keer een (ander) uitgelicht recept
Raapstelenstamppotje met gebakken appel
Ingrediƫnten: voor 4 personen (2 pers)
- 400 gram raapstelen (200gr)
- 1.5 kilo aardappelen (500 gr.) zelf heb ik aardappelpuree gebruikt met bieslook uit een pakje
- 200 gram blokjes mager spek (100 gr)
- 2 goudreinetten (1 appel)
- citroensap
- ongeveer 1.5 dl melk (0,5 l)
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen met een snufje zout gaar.
- Was en snij de raapstelen grof en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
- Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op laag vuur bruin en knapperig.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
- Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
- Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van.
- Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe.
- Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.
- Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.
- Bak er een stukje vlees naar keuze bij, bv gehaktbal of sauzijsje
- En klaar is Kees (ine)
Eet smakelijk