voor bij de bbq
Tzaziki
![](https://primary.jwwb.nl/article-793279-ratio_208/marmitton-marmiton-tzatzkiki-tzatziki-recette.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=208%2C119%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=105&height=60)
Ingrediënten:voor 4 personen
- 1 komkommer
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 1/2 tl kaneel of gemalen komijn
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 150 gr. griekse yogurt
Bereiding:
- Halveer de komkommer in de lente en haal de zaadjes eruit
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en strooi er wat zout over, laat de blokjes in een zeef ongeveer 15 minuten uitlekken
- Dep de blokjes dan droog met keukenpapier en schep ze in een kom met de knoflook, kaneel, dille en wat zou en versgemalen peper
- Schep dan de yogurt erdoor en breng de saus op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
- Laat de saus minstens 1 uur in de koelkast staan. Lekker voor bij de bbq of als bijgerecht.
Pittige avocadodip met tomaat
Ingrediënten: voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 1/2 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 rijpe tomaten
- 2 el avocado's
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de rode peper met de knoflook en paprikapoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de avocado's , schep het vruchtvlees uit de schil in een diep bord en priak de avocado's fijn.
- Schep de tomaat en het pepermengsel erdoor.
- Breng de dip op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Heerlijk bij een stukje entrecote of biefstuk van de bbq.
Kerriesaus met koriander
Ingrediënten: voor 4 personen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el milde kerriepoeder
- 1 el rijsolie of zonneblomeolie
- 125 gr. zure room
- sap en rasp van 1/2 limoen
- 2 el verse koriander, fijngehakt
Bereiding:
- Fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes in een steelpan met olie.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Roer in een schaaltje de zure room, 1 el limoen en rasp, het kerriemengsel en de koriander door elkaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Klaar is je kerriesaus voor bij de spiesjes of varkensrolletjes..gewoon wat je lekker vindt.