voor de kinderen onder ons
Pannenkoekrolletjes met ham en ananas voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 40 minuten
Ingrediƫnten:
- 250 gr. verse ananasstukjes (of uit blik,pot)
- 2 el bieslook of peterselie, fijngeknipt
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 300 ml. melk
- 50 gr. boter
- 200 gr. verse roomkaas of zuivelspread
- 150 gr. achterham in de lengte gehalveerd
Bereiding:
- Snijd de stukjes ananas in kleinere stukjes en meng ze met de bieslook of peterselie
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en breek het ei erboven
- Voeg al kloppend met een mixer de melk toe en klop daarna de geraspte kaas er door
- Smelt een klontje boter in een koekenpan (24 cm)
- Vul een soepopscheplepel halfvol met het beslag en laat het in de pan uitvloeien
- Bak de pannekoek totdat de bovenkant droog is en keer hem om, bak het goudbruin
- Bak er op deze wijze nog een stuk of 5
- Bestrijk de pannekoeken met verse roomkaas/zuivelspread en bedek ze met plakjes ham
- Leg op een kant een reepje ananasstukjes en rol de pannekoeken stevig op
- Snijd de rollen in stukken van 4cm
- Serveer met bv een wortelsalade of gewoon lekker op de vuist.
Tomatentaartjes voor 4 personen.
![](https://primary.jwwb.nl/images/tomatentaartjes.jpg)
Bereidingstijd: ca 40 minuten
Ingrediƫnten:
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries, laat ze even wel ontdooien)
- 4 plakjes kipfilet
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 100 gr. geraspte belegen kaas
- 3 el fijngehakte platte peterselie
- 500 gr. kerstomaatjes
- 4 taartvormpjes (12-15 cm doorsnee)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 2 plakjes bladerdeeg.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en leg er een plakje bladerdeeg op,
- leg hierop een half plakje deeg en rol ze samen uit tot een rond lapje van ca 16 cm
- Doe dit ook met de andere bladerdeeglapjes
- Vet de vormpjes in met wat boter en leg er de ronde deeglapjes in
- Druk het deeg goed tegen de rand van de vormpjes en leg in elk vormpje een plakje kipfilet
- Klop in een kom de eieren los met de room en wat peper
- Roer de kaas en de peterselie erdoor
- Schenk dit mengsel in de vormpjes
- Leg de kerstomaatjes met de bolle kant naar boven dicht tegen elkaar aan in het eiermengsel
- Zet de vormpjes op de bakplaat en schuif deze een richel onder het midden in de oven
- Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Tip: voeg stukjes paprika toe, serveren met een salade van veldsla met broccoliroosjes