nagerechten
Zoete soufflé met aardbeiensalade (mijn favoriet)
![](https://primary.jwwb.nl/public/a/6/a/allegaartjes4friends/dsc-0206.large.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=800%2C448%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=150&height=84)
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 gr. aardbeien
- 2 el bessenjenever
- 100 gr suiker
- 4 grote eieren
- slagroom (uit een spuitbus of vers)
- toefjes verse munt
Materiaal:
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes (mag ook in een grote schaal) ingevet.
Bereiding:
- Meng de aardbeien met de bessenjenever en 2 el suiker
- Verwarm de oven voor op 220°
- Splits de eieren en klop in een kom de eiwitten met de resterende suiker met de handmixer (laagste stand) zo stijf dat er pieken blijven staan
- Spatel de eidooiers er rustig doorheen
- Verdeel de massa in de ovenschaaltjes en laat de souffleetjes in de oven 8-10 minuten rijzen en licht kleuren
- Schep de aardbeien erop en garneer met een toef slagroom en een toefje munt
Sabayon fruitsalade
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 1 banaan, in plakjes
- 1 mango, in blokjes
- 250 gr. aardbeien
- 125 ml zoete witte wijn
- 2 eidooiers
- 50 gr. suiker
- 4 lange vingers
Bereiding:
- Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Meng de sinaasappelpartjes in een kom met de banaan, mango en aardbeien en 2-3 el wijn.
- Laat de salade minstens 1 uur staan
- Schep de fruitsalade in wijde coupes
- Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de resterende wijn
- Hang de kom in een pan met een flinke bodem kokend water en klop het mengsel met de handmixer tot het volume verdubbelt en er een schuimige saus ontstaat
- Schep de saus over het fruit en steek er een lange vinger (of die van jezelf:) in
- Direct serveren.