pastagerechten
Makkelijk pastagerecht voor de vrijgezellige:) 1persoon
![](https://primary.jwwb.nl/wp-content/uploads/2009/08/img_7582-pasta-peterselie.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=500%2C333%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=150&height=100)
Het opheffen van stilte doe je natuurlijk het liefste met iets wat fenomenale indruk maakt. Een clichématig ‘tongstrelende dis die je papillen in opperste staat van smachting achterlaten. Tadaa! Asperges, zalm, een frisje citroen en dat alles aan elkaar geroomd.
Wel even echte zalm gebruiken, iets wat er uitziet alsof het uit één vis komt. Of plakzalm ook echt bestaat, ik weet het niet. Maar ik ken vrieszalm die er gekleid uitziet en waar enge witte prut uit komt als je het stoomt. Weggooien en heuse zalm gaan halen, want het is rubber.
Ingrediënten:
- 100 gram pasta (tagliatelle en spaghetti is leuk, maar makkelijker is penne, mixt simpeler)
- 200 gram asperges, geschild en in schuin afgesneden onderdelen
- 1 zalmfilet
- geraspte schil van een halve citroen
- sap van een hele citroen (zou ik niet zomaar vermeerderen als je voor meer personen maakt)
- 2 eetlepels room
- 1 eetlepel olijfolie
- klein blokje boter
- klein bergje parmezaanse kaas of grana padano
- peper en zout
- bosje peterselie
Bereiding:
- Timing issues, dus alles even klaarzetten en voorsnijden.
- In een stoompan de geschilde asperges stomen. Na 7 minuten de zalmfilet erbij. Ondertussen de pasta opzetten. Pasta afgieten en terug in de pan met de room, citroenspullen, olijfolie, boter, kaas, peper en zout.
- Als laatste bijna alle peterselie. Asperges en zalm uit de stoompan halen (zalm even uit elkaar trekken) en erdoor heen mixen. Op het bord nog wat peterselie erover.