voorgerechten
Groene salade met hartige sjalottendressing
![](https://primary.jwwb.nl/public/a/6/a/allegaartjes4friends/gemengdesalade.large.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=252%2C358%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=150&height=213)
Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
3 plakjes ontbijtspek
|
2 sjalotten
|
Azijn
|
Kropsla, rucola, little gem= kleine gekropte Romeinse sla
Bereiding:
|
Flensburger salat
![](https://primary.jwwb.nl/public/a/6/a/allegaartjes4friends/flensburger-salat.large.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=300%2C168%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=150&height=84)
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediƫnten:
- 150 gram doperwten (vers of diepvries,potje)
- 1 bosje radijs
- 6 kleine zure augurkjes
- Slabladen (ijsberg of anders)
- 1 el slasaus
- 1 el yoghurt
- 2-3 theelepels mosterd
- Bieslook
Bereiding:
- Kook de doperwtjes in weinig water net gaar, of warm ze door.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
- Maak de slabladen schoon en leg ze op een schaal.
- Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, royaal mosterd en kleingeknipte bieslook.
- Schik de groente en augurkjes op de slabladen en schep de dressing ernaast.