vis
Visschoteltje met mosterd en prei
Hoofdgerecht voor 4 personen
![](https://primary.jwwb.nl/public/a/6/a/allegaartjes4friends/visschotel-met-prei.large.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=300%2C300%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=150&height=150)
Bereidingstijd: ca 15 minuten
Ingrediƫnten:
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 gr) of zak diepvries aardappelschijfjes, ontdooit)
- 500 gr pangasiusfilet (koelvers)
- 4 (dunne) preien (700gr) in 3 stukken
- 2 el mosterd
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 3 el olijfolie
- 2 uien in ringen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden, Vet de ovenschaal in met 1/2 el olie. Leg de aardappelschijfjes en de ui erin, strooi er wat zout over en druppel er anderhalve el olie over.
- Bak de schijfjes 15 minuten.Halveer de visfilets over de lengte, zodat er 4 lange stukken vis ontstaan.
- Bestrooi met peper en zout en bestrijk ze met een mengsel van moster en ctroensap. Kook de stukken prei 10 minuten
- Neem de schaal uit de oven en verdeel de prei over de aardappelschijfjes. Leg de stukken vis erop. Sprenkel er de rest van de olie over
- Zet de schaal weer in de oven, schakel de overn terug naar 175 graden en bak het gerecht nog 20 minuten.
- Serveer het warm