aardappel
Aardappelgratin met roquefort
Bijgerecht voor 6 personen

Bereidingstijd:ca.45 minuten
Ingrediƫnten:
-
1kg vastkokende aardappelen (of een zak diepvries aardappelschijfjes, ontdooit)
-
5 sjalotjes
-
2 el olijfolie
-
2 teentjes knoflook
-
2 dl melk
-
2 dl kookroom
-
1 eidooier
-
15 gr. roquefort (of een andere blauwe kaas)
-
2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
-
vers gemalen peper, gemalen nootmuskaat
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes.
-
Vet een lage ovenschaal of 4 kleine schaaltjes in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier.
-
Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door.Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.
-
Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover.
-
Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 el olijfolie over.
-
Zet het gerecht ca 40 minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
Tip: ipv roquefort; camembert of brie. serveertip: met een groene salade of tomatensalade