Brunch
Stapelsandwich met avocado, ei en zalm

Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 12 sneetjes bruin of wit vloer of casinobrood
- 1 rijpe avocado, gehalveerd
- 4-5 el griekse yoghurt
- 3 el bieslook, fijngeknipt
- 8 toefjes veldsla
- 6 cherrytomaatjes in kwarten
- handje rucola
- 100 gr. gerookte zalm in plakjes
Bereiding:
- Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard
- Laat ze schrikken en pel ze
- Snijd 2 eieren in plakjes en 2 eieren in partjes
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster
- Schep het avocadovruchtvlees uit de schil in een diep bord en prak het met een vork fijn
- Schep de yoghurt met 2 el bieslook en wat zou//peper erdoor.
- Bestrijk de sneetjes brood met avocadospread
- Verdeel de veldsla met de plakjes ei en de tomaatjes over 4 sneetjes.
- Verdeel de rucola en de plakjes zalm over 4 andere sneetjes en leg deze sneetjes op de sneetjes met ei.
- Dek de sandwiches af met de laatste sneetjes brood met de avocadospread naar boven
- Leg hier de partjes ei op en strooi er nog wat bieslook over
- Zet de sancwiches op mooie borden.
Geroosterd brood met ham, gepocheerd ei en basilicumsaus

Voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 125 gr. boter
- 15 gr. verse basilicum
- 1 el citroensap
- 4 grote eieren + 1 eierdooier
- 100 gr. beenham of gegrilde achterham, plakjes in brede repen
- 4 sneetjes witbrood
Bereiding:
- Smelt de boter op zacht vuur in een koekepan
- Schenk 100 ml boter in een maatbeker
- Pureer de basilicum met het cirtroensap en 2 el water in een blender en meng de eidooier en de gesmolten boter erdoor.
- Schenk de saus in een steelpan en voeg wat zout en peper toe
- Breng in een hapjespan ruim water met zout aan de kook, breek de eieren één voor één in een juslepel en laat de eieren in het kokend water glijden.
- Laat het eiwit in 2-3 minuten stollen.
- Verwarm de repen ham in de koekenpan in de resterende boter.
- Rooster de sneetjes brood en verwarm de basilicumsaus al roerend op heel zacht vuur.
- Schep de eieren met en schuimspaan uit de pan.
- Leg de sneetjes brood op borden, verdeel de ham erover en leg op elk sneetje een gepocheerd ei
- Schep de basilicumsaus over het ei