Brunch

Stapelsandwich met avocado, ei en zalm

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 12 sneetjes bruin of wit vloer of casinobrood
  • 1 rijpe avocado, gehalveerd
  • 4-5 el griekse yoghurt
  • 3 el bieslook, fijngeknipt
  • 8 toefjes veldsla
  • 6 cherrytomaatjes in kwarten
  • handje rucola
  • 100 gr. gerookte zalm in plakjes
Bereiding:
  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard
  • Laat ze schrikken en pel ze
  • Snijd 2 eieren in plakjes en 2 eieren in partjes
  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster
  • Schep het avocadovruchtvlees uit de schil in een diep bord en prak het met een vork fijn
  • Schep de yoghurt met 2 el bieslook en wat zou//peper erdoor.
  • Bestrijk de sneetjes brood met avocadospread
  • Verdeel de veldsla met de plakjes ei en de tomaatjes over 4 sneetjes.
  • Verdeel de rucola en de plakjes zalm over 4 andere sneetjes en leg deze sneetjes op de sneetjes met ei.
  • Dek de sandwiches af met de laatste sneetjes brood met de avocadospread naar boven
  • Leg hier de partjes ei op en strooi er nog wat bieslook over
  • Zet de sancwiches op mooie borden.

Geroosterd brood met ham, gepocheerd ei en basilicumsaus

Voor 4 personen.
Ingrediënten:
  • 125 gr. boter
  • 15 gr. verse basilicum
  • 1 el citroensap
  • 4 grote eieren + 1 eierdooier
  • 100 gr. beenham of gegrilde achterham, plakjes in brede repen
  • 4 sneetjes witbrood
Bereiding:
  • Smelt de boter op zacht vuur in een koekepan
  • Schenk 100 ml boter in een maatbeker
  • Pureer de basilicum met het cirtroensap en 2 el water in een blender en meng de eidooier en de gesmolten boter erdoor.
  • Schenk de saus in een steelpan en voeg wat zout en peper toe
  • Breng in een hapjespan ruim water met zout aan de kook, breek de eieren één voor één in een juslepel en laat de eieren in het kokend water glijden.
  • Laat het eiwit in 2-3 minuten stollen.
  • Verwarm de repen ham in de koekenpan in de resterende boter.
  • Rooster de sneetjes brood en verwarm de basilicumsaus al roerend op heel zacht vuur.
  • Schep de eieren met en schuimspaan uit de pan.
  • Leg de sneetjes brood op borden, verdeel de ham erover en leg op elk sneetje een gepocheerd ei
  • Schep de basilicumsaus over het ei