cakes

Caloriëenbommetje:)

Super verrassend toetje of gewoon tussendoor: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren,
  • 25 gr suiker,
  • zout,
  • 100 gr pure chocolade,
  • 100 gr boter,
  • 30 gr bloem,
  • poedersuiker (strooibus), of verse slagroom gelobt geklopt
  • 1 eetl boter voor invetten,
  • 2 eetl bloem voor bestuiven,

Hulpmiddelen

4 kleine overschaaltjes/vormpjes (a inhoud ca 2 dl)

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op 200C.

Bereidingswijze:

  • In kom eieren en suiker schuimig kloppen.
  • Bloem en snufje zout erdoor kloppen.
  • Chocolade in stukjes breken en in pan doen.
  • Boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen.
  • Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten.
  • Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes/vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen.
  • In midden van de oven ca 12 minuten laten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet en vloeibaar is. Borden op schaaltje leggen, samen omkeren en taartjes uit schaaltjes laten glijden.
  • Bestrooien met poedersuiker of gelobte slagroom eroverheen. Direct serveren.

 

Gewone lekkere cake.

 

 Oven voorverwarmen op 200 graden.

Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram zachte boter (zoutloze of gewone)
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
poedersuiker

 

Bereiden:

Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom, mix alles goed door elkaar.
Voeg een voor een de eieren er door en blijf mixen 
Beetje bij beetje het gezeefde zelfrijzende bakmeel toevoegen (voor een geweldig resultaat, een kant uit mixen!)
Mix alles totdat het een smeuige massa is.
Vet een langwerpige of andere cakevorm in met boter,
Schep vervolgens het deeg met een houten lepel voorzichtig in de vorm. (druk het niet aan!)
Plaats het blik in het midden van de oven en laat de oven gedurende de baktijd gesloten.
Ongeveer 3 kwartier laten bakken, controleer tussentijds of het niet te bruin wordt, anders oven temperen naar 175 graden.
De cake is gaar als je er met een prikker (sate) in prikt en deze komt er droog uit. (doe dit echter pas op het laatst)
Haal de cake uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen, bestrooi de cake met poedersuiker
En dan is er koffie, met cake:)