aardappel

Aardappelgratin met roquefort

Bijgerecht voor 6 personen

Bereidingstijd:ca.45 minuten

Ingrediƫnten:

  • 1kg vastkokende aardappelen (of een zak diepvries aardappelschijfjes, ontdooit)
  • 5 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 dl kookroom
  • 1 eidooier
  • 15 gr. roquefort (of een andere blauwe kaas)
  • 2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • vers gemalen peper, gemalen nootmuskaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes.
  • Vet een lage ovenschaal  of 4 kleine schaaltjes in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier.
  • Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door.Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.
  • Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover.
  • Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 el olijfolie over.
  • Zet het gerecht ca 40 minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.

Tip: ipv roquefort; camembert of brie. serveertip: met een groene salade of tomatensalade

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb