voor de kinderen onder ons

Pannenkoekrolletjes met ham en ananas voor 4 personen


Bereidingstijd: ca 40 minuten

Ingrediƫnten:

  • 250 gr. verse ananasstukjes (of uit blik,pot)
  • 2 el bieslook of peterselie, fijngeknipt
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 300 ml. melk
  • 50 gr. boter
  • 200 gr. verse roomkaas of zuivelspread
  • 150 gr. achterham in de lengte gehalveerd

Bereiding:

  • Snijd de stukjes ananas in kleinere stukjes en meng ze met de bieslook of peterselie
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en breek het ei erboven
  • Voeg al kloppend met een mixer de melk toe en klop daarna de geraspte kaas er door
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan (24 cm) 
  • Vul een soepopscheplepel halfvol met het beslag en laat het in de pan uitvloeien
  • Bak de pannekoek totdat de bovenkant droog is en keer hem om, bak het goudbruin
  • Bak er op deze wijze nog een stuk of 5
  • Bestrijk de pannekoeken met verse roomkaas/zuivelspread en bedek ze met plakjes ham
  • Leg op een kant een reepje ananasstukjes en rol de pannekoeken stevig op
  • Snijd de rollen in stukken van 4cm
  • Serveer met bv een wortelsalade of gewoon lekker op de vuist.

Tomatentaartjes voor 4 personen.

Bereidingstijd: ca 40 minuten

Ingrediƫnten:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries, laat ze even wel ontdooien)
  • 4 plakjes kipfilet
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • 3 el fijngehakte platte peterselie
  • 500 gr. kerstomaatjes
  • 4 taartvormpjes (12-15 cm doorsnee)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 2 plakjes bladerdeeg. 
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en leg er een plakje bladerdeeg op,
  • leg hierop een half plakje deeg en rol ze samen uit tot een rond lapje van ca 16 cm
  • Doe dit ook met de andere bladerdeeglapjes
  • Vet de vormpjes in met wat boter en leg er de ronde deeglapjes in
  • Druk het deeg goed tegen de rand van de vormpjes en leg in elk vormpje een plakje kipfilet
  • Klop in een kom de eieren los  met de room en wat peper
  • Roer de kaas en de peterselie erdoor
  • Schenk dit mengsel in de vormpjes
  • Leg de kerstomaatjes met de bolle kant naar boven dicht tegen elkaar aan in het eiermengsel
  • Zet de vormpjes op de bakplaat en schuif deze een richel onder het midden in de oven
  • Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar

Tip: voeg stukjes paprika toe, serveren met een salade van veldsla met broccoliroosjes

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb