leuk lunchen met de kids

Wentelteefjes

Ideaal om het oude brood een beetje op te peppen!

Maak een ‘beslag’ van:

  • 3 eieren
  • 250 ml. melk
  • beetje zout
  • theelepel kaneel
  • Giet het mengsel in een diep bord. Laat de plakjes daar even in weken. Daarna ‘bak’ je het brood in een beetje boter in een koekenpan.
  • Bestrooien met bruine basterdsuiker of poedersuiker.

Pitabroodjes vullen

Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt. Zet schaaltjes op tafel met:
  • tomaat (in plakjes)
  • ijsbergsla
  • kaas in reepjes (zoals frietjes)
  • stukjes worst
  • ananas in stukjes (uit blik goed uit laten lekken)
  • reepjes zoete paprika
  • Eventueel wat knoflooksaus erbij zetten of ketchup
  • Warm de broodjes op in een broodrooster.
  • Kinderen kunnen zelf hun broodje vullen

Allerlei met knakworstjes:

 

Croissantjes:

  • Laat de knakworstjes uitlekken en rol ze in het deeg. Je kunt zowel de grote als de partyworstjes gebruiken. Op de worstjes wat oude kaas strooien en ook op de croissantjes zelf.
  • 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden


Brood:

  • De grote ongezonde favoriet maar reuze makkelijk. Haal de korstjes van een aantal plakjes brood. Smeer een beetje knoflooksaus over plakjes. Rol daarna de (opgewarmde) worstjes in het brood. Prikker erdoor, en klaar.

Brood met een figuurtje

  • Plakjes brood van een dag oud, met supervers brood lukt het niet. Wanneer je dit niet hebt, doe dan het brood even in een toaster. Beleg de broodplakjes met oude kaas. Steek met koekvormpjes figuurtjes uit het belegde brood. (Met kleivormpjes lukt het ook) Met een beetje ketchup versieren. Leverpastei kan ook, maar plakjes vleeszijn moeilijk uit de vorm te krijgen.

Drie in de pan

 

Voor het deeg meng je:
  • 200 gram bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml. melk
  • zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 1 geraspte appel

Bereiding:

  • De volgorde van de ingrediënten maakt niet zoveel uit maar doe de appels wel als laatste. 
  • Het is een vrij dik, stevig meel.
    In een gewone pan kun je drie tegelijk bakken in een beetje zonnebloemolie.
    Je eet de ‘pannenkoekjes’ met suiker of appelstroop.