hoofdgerechten:

Op deze pagina vindt je elke keer een (ander) uitgelicht recept 


 

Raapstelenstamppotje met gebakken appel

 

Ingrediƫnten: voor 4 personen (2 pers)

  • 400 gram raapstelen (200gr)
  • 1.5 kilo aardappelen (500 gr.) zelf heb ik aardappelpuree gebruikt met bieslook uit een pakje
  • 200 gram blokjes mager spek (100 gr)
  • 2 goudreinetten (1 appel)
  • citroensap
  • ongeveer 1.5 dl melk (0,5 l)
  • peper & zout

 

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen met een snufje zout gaar.
  • Was en snij de raapstelen grof en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
  • Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op laag vuur bruin en knapperig.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  • Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van.
  • Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe.
  • Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.
  • Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.
  • Bak er een stukje vlees naar keuze bij, bv gehaktbal of sauzijsje
  • En klaar is Kees (ine)

Eet smakelijk