nagerechten

Schuimijs (met dank aan Jolien)

 

Benodigdheden:

  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • scheutje kirsch
  • 6 Meringue's
  • evt vers fruit (aardbeien, etc) of tova saus (zelf smaak bepalen)

Bereiding:

  • Mix de verse slagroom met het zakje vanillesuiker lobbig
  • Voeg een scheutje (naar eigen smaak) kirsch toe
  • Verkruimel de Megingue's in de slagroom en klop het er met een lepel luchtig doorheen
  • Schep het mengsel in een diepvriesbak of in kleine vormpjes
  • Zet het minimaal 8 uur in de diepvries
  • Haal de benodigde hoeveelheid uit de diepvries
  • Serveren op schaaltjes, bord of wat je leuk vind en garneer het met fruit of de tovasaus
Er zijn talloze mogelijkheden met dit toetje, zoals ik heb gedaan, versierd met chocoladevlokken, of doe er een echt bolletje ijs bij, serveer het op een meringue..laat je inspireren door je fantasie:)
Een ware tractatie en altijd een toetje op voorraad!! Snel, makkelijk en goedkoop:)

 


Cremé brulée

  

 Benodigdheden:

  • 125 gr suiker
  • 5 dl room
  • 2,5 dl melk
  • 8 eidooiers
  • 2 vanillestokjes

Bereiding:

  • Melk, room en 25 gr suiker met de uitgeschraapte vanille (en de stokjes zelf !) aan de kook brengen.
  • De eidooiers opkloppen met 100 gr suiker.
  • Het warme mengsel op het eidooiermengsel gieten (in 2 keer) en goed vermengen.
  • Het mengsel laten afkoelen, vervolgens in vuurvaste potjes gieten.
 In de  oven:
  • Au bain marie de crème brulée laten garen gedurende 40 minuten bij 120°C.