voor bij de bbq

Tzaziki

Ingrediënten:voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1/2 tl kaneel of gemalen komijn
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 150 gr. griekse yogurt
Bereiding:
  • Halveer de komkommer in de lente en haal de zaadjes eruit
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en strooi er wat zout over, laat de blokjes in een zeef ongeveer 15 minuten uitlekken
  • Dep de blokjes dan droog met keukenpapier en schep ze in een kom met de knoflook, kaneel, dille en wat zou en versgemalen peper
  • Schep dan de yogurt erdoor en breng de saus op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
  • Laat de saus minstens 1 uur in de koelkast staan. Lekker voor bij de bbq of als bijgerecht.
 


Pittige avocadodip met tomaat


Ingrediënten: voor 4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 el avocado's
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereiding:
  • Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de rode peper met de knoflook en paprikapoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Halveer de avocado's , schep het vruchtvlees uit de schil in een diep bord en priak de avocado's fijn.
  • Schep de tomaat en het pepermengsel erdoor.
  • Breng de dip op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Heerlijk bij een stukje entrecote of biefstuk van de bbq.

Kerriesaus met koriander


Ingrediënten: voor 4 personen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 1 el rijsolie of zonneblomeolie
  • 125 gr. zure room
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
Bereiding:
  • Fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes in een steelpan met olie. 
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Roer in een schaaltje de zure room, 1 el limoen en rasp, het kerriemengsel en de koriander door elkaar.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Klaar is je kerriesaus voor bij de spiesjes of varkensrolletjes..gewoon wat je lekker vindt.