pasta

Open lasagna met koolrabi en gerookte zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten:

  • 200 gr gerookte wilde zalm
  • 100 gr harico verts of dunne sperziebonen
  • 2 koolrabi's geschild en in dunne plakken
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 ml créme fraîche
  • 1 pak koelverse lasagna
  • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 gr boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smoor de bonen en koolrabi in een hapjespan met boter en wijn,afgedekt in 8 minuten beetgaar.
  • Schep de groente met een schuimspaan in een cergiet en roer de créme frîche door het smoorvocht.
  • Snijd de lasagnebladen in 12 stukken van ca. 15x9 cm. Vet eenpersoons-schaaltjes dun in en leg er een vel lasagna in. Leg hierop dakpansgewijs de helft van de plakjes koolrabi met daarop de helft van de zalm en de helft van de boontjes
  • Leg hierop weer een vel lasagne met opnieuwe een laag koolrabi, zalm en boontjes.
  • Dek af met het laatste vel lasagne . Schenk de roomsaus erover en strooi de kaas erover
  • Bak de lasagne in de oven in 20 minuten gaar