nagerechten

Zoete soufflé met aardbeiensalade (mijn favoriet)

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr. aardbeien
  • 2 el bessenjenever
  • 100 gr suiker
  • 4 grote eieren
  • slagroom (uit een spuitbus of vers)
  • toefjes verse munt
Materiaal:
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes (mag ook in een grote schaal) ingevet.
Bereiding:
  • Meng de aardbeien met de bessenjenever en 2 el suiker
  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Splits de eieren en klop in een kom de eiwitten met de resterende suiker met de handmixer (laagste stand) zo stijf dat er pieken blijven staan
  • Spatel de eidooiers er rustig doorheen
  • Verdeel de massa in de ovenschaaltjes en laat de souffleetjes in de oven 8-10 minuten rijzen en licht kleuren
  • Schep de aardbeien erop en garneer met een toef slagroom en een toefje munt

Sabayon fruitsalade

 

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 250 gr. aardbeien
  • 125 ml zoete witte wijn
  • 2 eidooiers
  • 50 gr. suiker
  • 4 lange vingers
Bereiding:
  • Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Meng de sinaasappelpartjes in een kom met de banaan, mango en aardbeien en 2-3 el wijn.
  • Laat de salade minstens 1 uur staan
  • Schep de fruitsalade in wijde coupes
  • Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de resterende wijn
  • Hang de kom in een pan met een flinke bodem kokend water en klop het mengsel met de handmixer tot het volume verdubbelt en er een schuimige saus ontstaat
  • Schep de saus over het fruit en steek er een lange vinger (of die van jezelf:) in
  • Direct serveren.