voorgerechten

Groene salade met hartige sjalottendressing

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

3 plakjes ontbijtspek
2 sjalotten
Azijn
Kropsla, rucola, little gem= kleine gekropte Romeinse sla

 

Bereiding:

  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
  • Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  • Neem de spekreepjes uit de pan. Fruit de sjalotten in het achtergebleven spekvet. Strooi er wat peper over.
  • Giet de azijn er bij met 2 eetlepels water en roer het aanbaksel los. Laat de dressing afkoelen.
  • Maak de sla schoon en verdeel het over 4 borden.
  • Schep de dressing er op en verdeel de reepjes spek er over.

Flensburger salat

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 0-15 minuten.

Ingrediƫnten:

  • 150 gram doperwten (vers of diepvries,potje)
  • 1 bosje radijs
  • 6 kleine zure augurkjes
  • Slabladen (ijsberg of anders)
  • 1 el slasaus
  • 1 el yoghurt
  • 2-3 theelepels mosterd
  • Bieslook

Bereiding:

  • Kook de doperwtjes in weinig water net gaar, of warm ze door.
  • Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
  • Maak de slabladen schoon en leg ze op een schaal.
  • Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, royaal mosterd en kleingeknipte bieslook.
  • Schik de groente en augurkjes op de slabladen en schep de dressing ernaast.

Maak jouw eigen website met JouwWeb