BBQ-en..of knoeien:)

Het is weer BBQ tijd..tenminste als de weergoden ons goed gestemd zijn en blijven:)

Op deze pagina ga ik jullie allerhande recepten..tips en tools geven, voor inzendingen omtrent BBQ-en: stuur het in!!

TIP: Kijk voor de sauzen elders onder eten en dan sauzen aanklikken!!

 


 

Recept: Zalmoten in citroen met koriander.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 zalmmoten.
  • 2 citroenen.
  • 4 takje verse koriander.

Bereiden van de zalmoten in citroen met koriander.

  1. Scheur vier stukken aluminium folie van de rol. Zorg dat deze groot genoeg zijn zodat je elke zalmmoot apart kan verpakken.
  2. Leg elke zalmmoot op een apart stuk aluminium folie.
  3. Snij de citroenen doormidden, en besprenkel elke zalmmoot met het sap van een halve citroen.
  4. Leg op elke zalmmoot een vers takje koriander.
  5. Vouw de aluminium folie om de zalm. Zorg ervoor dat heel de zalm bedekt is.
  6. Vervolgens leg de aluminium folie ingepakte zalm op de barbecue op matig vuur. Je kan er ook voor kiezen om de zalm op het hoogste rooster te leggen, als je meerdere roosters bij je barbecue hebt.
  7. Laat de zalm minimaal 10 minuten aan elke kant gaar stomen, in de citroensap.
  8. Nadat de zalm minimaal 10 minuten aan elke kant gestoomd is, haal je het aluminium folie eraf, het koriander takje kan je naast de zalm leggen. De zalm haal je van het aluminium folie, je kan kiezen of je de gekookte citroensap over de zalm giet, maar mijn ervaring is dat de gestoomde zalm in citroensap voldoende is.
  9. Smakelijk eten.

 

Recept garnalenspiesjes van de barbecue.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 20 grote garnalen.
  • 4 ijzeren spiesjes.
  • Cocktailsaus.

Bereidingswijze:

  1. Snij de sinasappels doormidden.
  2. Leg de 20 grote garnalen in een schaal, en pers de sinasappels erover uit.
  3. Laat de garnalen 1 uur in de sinasappelsap staan, zodat de smaak er goed in kan trekken.
  4. Na een uur rijg je aan elke ijzeren spies 5 grote garnalen.
  5. Bak de garnalen spiesjes op de barbecue door deze regelmatig te draaien tot dat ze gaar zijn.
  6. Smakelijk eten. Je kan ervoor kiezen om cocktail saus te serveren bij de garnalen spiesjes, maar dit is niet nodig.

Zomerse pastasalade voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram cherry tomaatjes en/of vleestomaten in partjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 handjes rucola
  • 150 gram volkoren-pasta bv fussili
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

 Bereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
  • Voeg de pasta toe zodra het water kookt.
  • Snipper de ui en het teentje knoflook. Snijd de chilipeper fijn en haal eventueel de zaadjes eruit als je niet van pittig houdt.
  • Doe alles in een pan met een eetlepel olijfolie en bak ze op laag vuur totdat de uitjes glazig zijn. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg ze bij het ui-mengsel.
  • Zet het vuur hoger zodat het lekker gaat pruttelen. Breng de saus op smaak met een eetlepel gedroogde oregano en peper en zout.
  • Was de rucola en snij de mozzarella in blokjes.
  • Proef de pasta regelmatig om te controleren of de pasta al beetgaar is.
  • Giet de pasta af in een vergiet en voeg het bij het tomatenmengsel.
  • Doe de mozzarella bij de pasta en meng alles goed door zodat de mozzarella begint te smelten. Voeg nu de rucola toe en meng alles nog een keer door elkaar.