met kip

 

Kippenbouten uit de braadpan (met dank aan LKH:)

IngrediĆ«nten voor 4 personen:
  • 5 kippenbouten
  • kipkruiden
  • 30gram boter
  • 2 el olie
  • 1 prei in ringen
  • 3 tomaten in stukjes
  • 2 tl tijm
  • 1 1/2 dl tomatensaus uit pak

Bereiding:

  • Bestrooi de kippenbouten royaal met kipkruiden
  • Verhit de boter en olie in een royale braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom bruin ( ongeveer 5 minuten)
  • Doe er de prei, tomaat, tijm en tomatensaus bij , zet het vuur laag en doe de deksel schuin op de pan
  • Braad de kippenbouten in ongeveer 50 minuten gaat, keer het halverwege de braadtijd
  • Serveren met gebakken aardappeltjes en een gemengde salade.

 

Simpele Caesarsalade met kipfilet en spekjes

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 zak gesneden sla (ijsberg of anders)
  • 2 stuks (gerookte) kipfilet of +/- 400gram
  • 1 zakje pittige kruiden voor kip
  • 3 rode uien
  • 1 dubbelpakje gerookte spekjes
  • croutons
  • honing-mosterddressing
  • bakje cherrytomaatjes

 

Bereiding;

  • Snijdt de kipfilet in dunne reepjes en bak ze in boter af olie gaar, strooi er een ruime hoeveelheid pittige kipkruiden over en blijf goed roeren, voeg eventueel iets water toe.
  • Bak de spekje vervolgens krokant in een aparte pan.
  • Verdeel de sla over 4 borden en doe er de kipfilet over, daarna de spekjes en de rauwe rode uiringen, vervolgens de honing-mosterdsaus en garneer het met croutons en de in partjes gesneden tomaatjes

 

 

Kippetje met champignons

 Voor 2 personen (voor 4 pers. alles gewoon verdubbelen)

Ingrediƫnten:

  • 1 kipfilet in hapklare brokjes 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • bloem
  • zout en peper
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • bakje champignons in relatief dikke plakken
  • 75 ml sherry
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • stukje laurierblad
  • 100-150 ml creme fraiche
  • (gehakte peterselie)
  • pasta of rijst of krieltjes

Bereiden:

  • Kip, paprikapoeder, bloem, zout en peper mengen. 
  • Pan goed heet laten worden en kip rondom bruin bakken. Kip uit de pan en de champs erin. Ook dit op goed hoog vuur. 
  • Na enige tijd het sjalotje erbij. Goed doorbakken zonder zwarte randjes te krijgen. Champs uit de pan. Sherry erin, gevolgd door de kip, kippenbouillon en tomatenpuree. Goed roeren en kip gaar laten worden in de bouillon. 
  • Met een beetje geluk begint de saus een beetje te binden door de bloem van de kip. Als de kip bijna gaar is de champs en de ui toevoegen. De creme fraiche erbij en goed roeren.

Prettig bij pasta.

Maak jouw eigen website met JouwWeb