nog meer voorgerechten

Bruschetta

   

Per persoon: circa 150 kcal
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten baktijd

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 vleestomaten
  • Zout
  • Peper
  • 0,5 bosje basilicum
  • 8 sneden stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven, gril of BBQ voor (200 °C)
  • Pel de teentjes knoflook. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Verwijder de steelaanzetten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Bestrooi de blokjes tomaat met zout en peper. Spoel het basilicum af, schud het droog en haal de blaadjes van de stelen. Snijd de blaadjes in reepjes en meng ze door de blokjes tomaat.
  • Bak de sneden (snij het stokbrood zo schuin mogelijk over de lengte voor lange sneden) stokbrood in de oven onder de grill aan beide kanten goudbruin (in de oven kan ook, net als op de BBQ). Wrijf ze in met de teentjes knoflook. Sprenkel de olijfolie over de sneden stokbrood en verdeel daarover het tomatenmengsel.

 


 

Gegrild mozzarellaschoteltje

Per persoon:117 kcal
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 100 g champignons
  • 150 g light mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper en verse basilicum

Bereiding:

  • Was de tomaten en snijd ze in schijfjes. 
  • Was de paprika’s en snijd in reepjes. 
  • Reinig de champignons en snijd in schijfjes. Leg de tomaten en paprika’s op een ovenschaal en strooi er de champignons over. Grilleer de groenten tot de schil begint te rimpelen. 
  • Schik de groenten op 4 vuurvaste borden (of ovenschaaltjes) en besprenkel met olijfolie. Leg er plakjes mozzarella verspreid op en wat peper. zet de borden in de oven tot de kaas gesmolten is. 
  • Neem de borden dan uit de oven en strooi over elk bord 1 el fijngehakte basilicum.

Gerookte zalm met komkommer en gedroogde tomaat

Per persoon: kca 170 kcal
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 6 plakken (schellen) gerookte zalm 
  • 1 komkommer
  • balsamico azijn
  • gedroogde tomaten op olie, peper en zout
Hulpmiddelen:
  • Ring om taartje te maken op het bord

Voorbereiding:
  • Snij 2 schellen gerookte zalm in stukjes. 
  • Snijd 4 zongedroogde tomaten in stukjes. 
  • Snipper de sjalotjes fijn. 
  • Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes.

Bereiding:
  • Meng de komkommer met de stukjes zalm, sjalotjes en de tomaten. 
  • Voeg hierbij 2 eetlepels van de olie van de tomaten + 1 theelepel balsamico-azijn. 
  • Kruid met peper en zout. Bekleed op ieder bord de ijzeren ring met een schel zalm en vul de ring met het mengsel. 
  • Druk aan en vorm een taartje. 
  • Leg bovenop ook nog een stukje zalm.

Serveertips:
Een paar bieslooksprietjes gaan hier mooi bij

Maak jouw eigen website met JouwWeb