voor bij de vis
Gribiche saus. 6 porties (bij uitstek geschikt voor vis, maar ook bij vlees of gevogelte.
Bereidingstijd: 10 minuten incl.voorbereiding
Ingrediƫnten:
- eigeel van 3 hardgekookte eieren
- 1 tl franse mosterd
- 1/2 tl zout
- versgemalen peper
- 275 ml olijfolie
- 125 ml witte wijnazijn
- wit van 3 hardgekookte eieren (fijngehakt)
- 1 el peterselie gemengd met dragon, fijngesneden
- 2 el kappertjes
- 5 augurken
Bereiding:
- Wrijf het eigeel door heen fijne zeef, vermeng met de mosterd, zout en peper.
- Voeg geleidelijk olijfolie toe, en vervolgens onder voortdurend roeren de wijnazijn. Voeg tenslotte het eiwit, de kappertjes, augurken,en fijngesneden kruiden toe.
Fluweelsaus 4 porties (ook heerlijk bij kip)
Bereidingstijd:ca 15 minuten incl. voorbereiding
Ingrediƫnten:
- 30 gram boter
- 1 1/2 el bloem
- 315 ml lichte bouillon (vis,kippen-of kalfsbouillon)
- zout en versgemalen witte peper
- citroensap naar smaak
- 1 eigeel
- 1 el kookroom
Bereiden:
- Smelt boter in de pan, haal van het vuur en roer de bloem erdoor.
- Roer vervolgens de bouillon erdoor en breng langzaam aan de kook
- Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout, peper en citroensap
- Meng het eigeel en de room met een beetje van de hete saus. Giet terug in de pan en laat lichtjes indikken, zonder te koken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb