Onverwachts bezoek

Lekker voor een snelle lunch.

  

Deze sandwich is perfect voor de salade-liefhebber. Je hoeft alleen de ingrediënten maar te snijden en je kunt smullen van dit antipasto gerecht. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes stokbrood of boerenbrood
  • 60 gr geroosterde pepers
  • 60 gr pitloze olijven
  • 60 gr mozzarella
  • 60 gr salami
  • 60 gr artisjokken

 

Bereidingswijze:

  • Plaats het brood op een snijplank of een groot bord en leg alle ingrediënten op het brood. Simpeler dan dit kan niet, toch?

Pindarotsjes

Je krijgt spontaan zin in pindarotsjes met dit heerlijke recept.

Ingrediënten:

  • 600 gr bruine chocolade
  • 250 gr ongezouten pinda’s
  • 150 gr rozijnen (eventueel)

 

Bereidingswijze:

  • Hak de pinda’s in een klein schaaltje fijn. Pak nu een vuurvast schaaltje en doe daar de chocolade in. Zet het in de magnetron en zet hem op 125 graden, 30 seconden. Haal vervolgens het schaaltje uit de magnetron en roer de chocolade goed door. Herhaal dit, totdat de chocolade een gladde massa vormt.
  • Voeg daarna de gehakte pinda’s bij de chocolade en roer dit goed door elkaar. Zet vervolgens het schaaltje 15 minuten in de koelkast. Bedek een platte schaal met bakpapier en schep kleine toefjes van het chocolademengsel op het papier en zet het weer terug in de koelkast. Kijk steeds even of de rotsjes hard zijn geworden, zodra dit het geval is, zijn je pindarotsjes klaar!

Pizzahapjes

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (rechthoekig, koelvers of ontdooid)
  • 120 g kruidenkaas of philadelphia light naturel
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 250 g kerstomaatjes
  • 6 plakjes pancetta (italiaans gekruid en gedroogd vlees) of gerookt spek
  • grofgemalen zwarte peper
  • 1 handvol rucola

Bereidingswijze:

  Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit en leg de deeglap op het bakpapier uit de verpakking op een bakplaat. Vouw de randen om tot een opstaand randje. Prik er met een vork her en der wat gaatjes in. Bak het bladerdeeg 10 minuten voor, tot het lichtbruin en wat gerezen is.
  Roer intussen in een kom 1 eetlepel kruidenkaas door de pesto. Halveer de kerstomaten en scheur de pancetta in stukjes.
  Haal de voorgebakken deegbodem uit de oven. Smeer de rest van de Philadelphia Naturel Light erover uit. Beleg de ‘pizza’ met de tomaatjes en pancetta. Maal er royaal peper over.
  Schuif de bakplaat weer de oven in en bak het bladerdeeg in 15-20 minuten verder gaar, goudbruin en krokant. Snijd de deegbodem in 12 vierkantjes van gelijk formaat. Bestrooi de hapjes met gescheurde rucolablaadjes en druppel de pestosaus erover.
 
Tip:Je kunt ook plakjes diepvries bladerdeeg prima gebruiken. Druk er 6 aan elkaar tot een lange deeglap van 2 x 3 plakjes. Snijd de   plaatpizza na het bakken in 3 x 6 stukjes.

Maak jouw eigen website met JouwWeb