vis

Visschoteltje met mosterd en prei

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 gr) of zak diepvries aardappelschijfjes, ontdooit)
  • 500 gr pangasiusfilet (koelvers)
  • 4 (dunne) preien (700gr) in 3 stukken
  • 2 el mosterd
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien in ringen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, Vet de ovenschaal in met 1/2 el olie. Leg de aardappelschijfjes en de ui erin, strooi er wat zout over en druppel er anderhalve el olie over.
  • Bak de schijfjes 15 minuten.Halveer de visfilets over de lengte, zodat er 4 lange stukken vis ontstaan.
  • Bestrooi met peper en zout en bestrijk ze met een mengsel van moster en ctroensap. Kook de stukken prei 10 minuten
  • Neem de schaal uit de oven en verdeel de prei over de aardappelschijfjes. Leg de stukken vis erop. Sprenkel er de rest van de olie over
  • Zet de schaal weer in de oven, schakel de overn terug naar 175 graden en bak het gerecht nog 20 minuten. 
  • Serveer het warm