Hete bliksem met rundvlees

Hete bliksem met rundvlees

 

Een oma's gerecht, lekker zoet dus ook ideaal voor de kinderen, het proberen waard!

Bereidingstijd: 1 uur en 3 uur voor het rundvlees.

Ingrediƫnten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 3 goudreinetten
  • 3 stoofperen
  • 100ml melk
  • spekjes

Bereiding

  • Schil en was alle aardappelen, goudreinetten en stoofperen. 
  • Snijd de goudreinetten en stoofperen zonder het hart in blokjes. 
  • Zet de aardappelen op hoog vuur en wacht totdat het geheel kookt. Voeg daarna de blokjes goudreinetten en stoofperen toe, zet het geheel op laag vuur. 
  • Doe de deksel op de pan en laat het  ongeveer drie kwartier pruttelen. Tijdens het laatste kwartier van het pruttelen, zet je de spekjes op. Bak deze goed rondom bruin. 
  • Als alles klaar is, giet je de hete bliksem af en doet er de spekjes inclusief vet, en de melk erbij en stampt het geheel goed door elkaar. De hete bliksem is klaar.

Rundvlees:

Benodigheden

  • 500 gram runderlappen
  • Laurierblad
  • Peper
  • Zout
  • Uienringen
  • Boter

Bereiding

  • Kruid de runderlappen met peper en zout na smaak. 
  • Vervolgens laat je de boter warm worden in de pan. 
  • Braad de runderlappen aan beide kanten mooi bruin samen met de uienringen. Voeg vervolgens 1 1/2 deciliter water en 1 laurierblad toe. Laat het geheel ongeveer 3 uur sudderen en het rundvlees is klaar.